2011. június 26., vasárnap

Palágyi Menyhért: A tér és az idő új elméle - Jelenlegi ára: 1 255 Ft

BookHouse könyvdiszkont: Az ezer könyv házaTisztelt Érdeklődő! A BookHouse Könyvdiszkont Csapata üdvözli Önt! Kérjük, csak a terméklapon olvasható szállítási feltételek elfogadása esetén licitáljon a termékre! A tér és az idő új elméleteA könyv listaára: 1528 Ft. Leírás:
A századforduló tudományos és filozófiai életének a maga korában megkerülhetetlen, az utóbbi időben azonban méltatlanul mellőzött alakja volt Palágyi Menyhért, aki pályafutását még a tizenkilencedik század második felében matematikusként és fizikusként kezdte, később azonban érdeklődési köre kiterjedt filozófiai, szociológia és irodalomtudományi területekre is. Most kibocsátott műve (amely szerzőjéhez hasonlóan az átmeneti feledés homályába merült) most száztíz év után először jelenik meg, magyar nyelven pedig ez az első edíciója: az eredeti német nyelven jelent került kiadásra Lipcsében, 1901-ben. A munka tudománytörténeti jelentősége témájából fakad: Palágyi a tér és idő fogalmának elválaszthatatlan egységét igyekszik bizonyítani - a speciális relativitáselmélet (1905) publikálása előtt négy évvel. Igaz, mindezt nem a természettudományos, hanem filozófiai megközelítésben teszi, a Kant által megfogalmazott priori kategóriák tagadását használva kiindulópontnak, a két jelentésvilág - idő és tér - filozófiai alaptulajdonságaival érvelve szükségszerű egységük mellett, arra a megállapításra jutva, hogy ... a természettudományok minden titka végül abba az egy titokba folyt össze, hogy a tér és az idő miként függnek össze egymással. A tárgyalt kérdéskört felvázoló bevezető után ír Palágyi a tér és idő egységéről és dualitásáról, a folyó térről és annak dimenzióiról, az időfogalom kifejthetetlenségéről, valamint a térdimenziók hármasságáról. Az utolsó rész témája a nyugalom és mozgás a folyó terekben. A kötet (amelyet Wieser Györgyi szakszerű fordításában olvashatunk magyarul) a tudományfilozófia, illetve a filozófia- és tudománytörténet iránt érdeklődő olvasók figyelmére számíthat. ISBN: 978-963-87510-5-8A termék eladó új, olvasatlan állapotban. Kínálatunkban több mint tízezer új és használt könyv szerepel, melyeket raktárról tudunk szállítani. A gyerekkönyvektől kezdve a szépirodalmon át a bestseller kiadványokig rengeteg könyv címből választhat.
Nézze meg őket most: BookHouse Könyvdiszkont könyvekSzállítási feltételek: Személyes átvételre kizárólag a budapesti üzletünkben van lehetőség (az Örs vezér tértől 1 percre), hétfőtől péntekig 9. 30 és 17. 30 óra között, valamint szombaton 9. 30 és 13. 30 óra között. Házhoz szállítás futárszolgálattal, előre fizetéssel vagy utánvéttel lehetséges. A szállítási költség Magyarországon előre utalással 730 Ft., utánvéttel 995 Ft., de 10. 000 Ft. feletti vásárlás esetén a szállítás díjtalan. A leütést követő 1-2 munkanapon belül kerül a könyv a raktárból az üzletbe, így aznapi átvétel nem lehetséges. A leütést követő 7 napon belül, kérjük, e-mailen jelentkezzen a könyvért, és adja meg, milyen módon (személyes vagy házhozszállítás) szeretné átvenni a könyvet. Kínálatunkban kizárólag raktárkészleten lévő könyvek találhatók, azonban a beszerzések és eladások függvényében a készletünk folyamatosan változik, ezért sajnos előfordulhat, hogy a megrendelt könyv közben elfogyott.
Ajánlatunk a készlet erejéig érvényes. Készlethiány esetén, a megrendelést előfoglalásba tesszük és tájékoztatjuk Önt a várható szállítási időpontról. A gyors és pontos kommunikáció miatt kérjük, hogy lehetőség szerint e-mailben tartsa velünk a kapcsolatot! Kérjük csak a fentiek tudatában licitáljon a termékre! Köszönjük, hogy megtisztel bennünket bizalmával!
a BookHouse Könyvdiszkont Csapata


Jelenlegi ára: 1 255 Ft

Az aukció vége: 2011-06-27 22:17
. Palágyi Menyhért: A tér és az idő új elméle - Jelenlegi ára: 1 255 Ft

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése